Begeleiding concentratiecontrole.

  • Home
  • /
  • Begeleiding concentratiecontrole

Begeleiding concentratiecontrole

Een voorgenomen fusie of overname dient – indien bepaalde omzetdrempels gehaald worden – te worden gemeld bij en goedgekeurd te worden door de Autoriteit Consument & Markt. Wij begeleiden u  bij dit meldingstraject als concentratiecontrole advocaat. Bij fusies en overnames in de zorgsector is vaak ook melding bij en goedkeuring door de Nederlandse Zorgautoriteit verplicht. Melding kan tevens nodig zijn in andere (EU- of niet EU-) landen, of – bij een grote fusie of overname,  bij de Europese Commissie.

Neem direct contact op.

De juiste begeleiding voor uw onderneming door een concentratiecontrole advocaat

Als concentratiecontrole advocaat bieden wij begeleiding aan ondernemingen en hun M&A advocaten bij deze meldingstrajecten. Wij werken nauw samen met M&A advocaten en M&A boutique kantoren, die deals begeleiden. Zij doen de deal, wij zorgen voor melding en tijdige goedkeuring voor de fusie of overname door de betrokken mededingingsautoriteiten, zodat de voorziene closing datum kan worden gehaald. Het niet melden van een (meldingsplichtige) fusie of overname, of het voortijdig closen van een transactie kan leiden tot substantiële boetes. We voeren ook due diligence onderzoeken uit bij een voorgenomen fusie of overname met als doel het identificeren van potentiële issues op het vlak van mededinging.

Informeer naar de mogelijkheden

Wij hebben in de afgelopen jaren ‘groen licht’ behaald voor tientallen nationale en internationale meldingen en zijn dus zeer ervaren op dit gebied. Door de complementariteit van onze werkwijze zijn wij als concentratiecontrole advocaat een ‘win-win’ voor ondernemingen die begeleiding wensen. Neem contact met ons op als wij u kunnen begeleiden bij uw concentratiecontrole traject. Bel naar +31 (0)6 466 127 08 (Esther van Aalst) of +31 (0)6 232 994 54 (Claudia Koken). Daarnaast kunt u een e-mail sturen naar info@complawyers.nl of vul ons contactformulier in.