Compliance.

Corporate compliance

Met corporate compliance doelen wij op het geheel van een intern corporate compliance en ethics programma voor uw onderneming.

Een effectief compliance programma voor uw onderneming is essentieel. Het beschermt uw onderneming en uw medewerkers tegen risico’s. Als corporate compliance advocaten reviewen wij uw bestaande compliance programma of ontwerpen het, we rollen het voor u uit, en zorgen voor de juiste on-site of online training van uw medewerkers.

Dit alles op praktische wijze geheel toegespitst op uw onderneming en uw sector. Een heldere set interne regels en praktische handvatten voor uw medewerkers, die uw business ethics en waarden reflecteren.

COMP.lawyers - Pharma

Risk Assessment

Dit is de start van ieder compliance programma. Waar uw compliance risico zich bevindt, is afhankelijk van uw type onderneming en de sector waarin uw onderneming actief is. Wij doen deze risk assessment samen met u.

Monitoring

Met alleen het ontwerpen en introduceren van een corporate compliance programma bent u er nog niet. We reviewen graag met u. Wat gaat er goed, wat niet, waar is extra training of aansturing nodig? Wet- en regelgeving kan veranderen. Uw risico’s ook. Toezichthouders zoals de Autoriteit Consument & Markt (ACM) verwachten van u dat u actief aan de gang blijft met uw compliance programma.

Training

Wij trainen uw medewerkers op een praktische wijze, aan de hand van concrete voorbeelden uit uw eigen dagelijkse business. Medewerkers willen het juiste doen. We helpen medewerkers de juiste beslissingen te kunnen nemen doordat ze situaties te herkennen en hierop in kunnen spelen. Uw medewerkers willen het juiste doen. We kunnen face-to-face trainen of online.

Onderzoek toezichthouder

Zelfs indien u een goed en effectief compliance programma heeft ingevoerd kunt u geconfronteerd raken met een onderzoek van een toezichthouder, zoals de ACM. In onze ervaring geven dergelijke onderzoeken vaak een grote enorme druk op management. Wij helpen u hierbij – waar gewenst ook in-house als interim corporate compliance advocaat – en wij ontzorgen u volledig. Dit is onze business. 

Heeft u nog vragen over onze diensten? Neem dan contact met ons op

een onverwachte bedrijfsinval?

Neem direct met ons contact op