Over ons.

Boutique advocatenkantoor

Wij zijn Claudia Koken en Esther van Aalst. Wij vormen de boutique COMP. lawyers. Onze volledige focus ligt op mededingingsrecht, consumentenrecht en compliance. Dat is precies wat we de afgelopen 25 jaar hebben gedaan. 

Stelt u zich eens voor dat wij onze krachten bundelen. Dan kunnen wij u en al onze andere internationale en nationale cliënten het beste advies en de beste strategieën op maat bieden.

Onze cliënten vertrouwen ons hun – uitdagende – vraagstukken toe op het gebied van mededinging, consumentenrecht en compliance. Wij weten uit ervaring dat deze zaken van cruciaal belang zijn en een grote impact hebben op u, uw onderneming en bedrijfsreputatie.

Uw reputatie is de sleutel tot het succes van uw onderneming. Al onze cliënten zijn bedrijven, sommige behoren tot de grootste multinationals ter wereld, terwijl andere scale-ups zijn die hard werken om de Unicorn-status te bereiken.

Wanneer u de mededingings- en consumentenregels overtreedt, kan uw reputatie worden aangetast. Uw bedrijf kan te maken krijgen met vergaande onderzoeken door mededingings- en consumentenautoriteiten. Uw commerciële contracten kunnen ongeldig zijn. Boetes kunnen oplopen tot 10% van uw geconsolideerde omzet en schadeclaims die uw bedrijf verder in diskrediet brengen.

Wij kennen uw risico’s. Wij begeleiden, adviseren en houden toezicht wanneer dat relevant is en ertoe doet. Onze unieke aanpak stelt uw reputatie en bedrijfssucces centraal in ons werk. Dat maakt ons experts in ons vakgebied. Met meer dan 25 jaar ervaring en onze achtergrond bij toezichthouders, wereldwijd opererende advocatenkantoren en in-house, hebben wij de track record om u de beste dienstverlening te bieden.

Met onze persoonlijke aanpak zorgen wij voor uw zaken en – waar en indien nodig – komen wij met een oplossing.

 

Projecten in-house & lawyer’s lawyer

Wij zijn ervaren projectjuristen die worden ingezet voor in-house opdrachten bij corporates. Ook worden wij regelmatig ingehuurd door andere advocatenkantoren die niet of onvoldoende mededingingsrechtelijke of consumentenrechtelijke expertise in huis hebben. Voorbeelden van onze werkzaamheden zijn:

  • Het assisteren bij de uitvoering en coördinatie van multi-jurisdictionele kartelonderzoeken
  • Het opzetten, implementeren, coördineren van en toezicht houden op nalevingsprogramma’s op het gebied van mededingings- en consumentenrecht
  • Leiding geven aan multi-jurisdictionele meldingen en vergunningaanvragen bij fusies en overnames (concentratiecontrole)
  • Commercial contracting
  • Tijdelijke vervanging van specialisten
  • Tijdelijke toevoeging van specialisten aan een juridisch team (advocaten of in-house) 

Onze advocaten

Claudia Koken - Advocaat mededinging, consumentenrecht en compliance

Claudia Koken

Claudia Koken adviseert over Nederlands en Europees mededingingsrecht, staatssteun, (corporate) compliance en consumentenrecht in de volle breedte. Claudia is medeoprichter van COMP. lawyers en heeft circa 25 jaar ervaring.

Claudia Koken

Partner en advocaat
Esther van Aalst - Advocaat mededinging, consumentenrecht en compliance

Esther van Aalst

Esther heeft ruim 25 jaar ervaring als advocaat en is medeoprichter van COMP. lawyers. Zij adviseert over de hele breedte van het mededingingsrecht, consumentenrecht en compliance.

Esther van Aalst

Partner en advocaat