Bedrijfsinval ACM.

  • Home
  • /
  • Bedrijfsinval ACM

Een onverwachte bedrijfsinval

Het kan u of uw onderneming overkomen: een onverwachte bedrijfsinval door bijvoorbeeld ACM of de Europese Commissie, of een andere toezichthouder. De toezichthouder staat letterlijk bij u op de stoep. De onderzoeksambtenaren willen toegang tot uw pand, uw administratie, digitale kopieën maken van uw e-mails, het sms – en appverkeer op mobiele telefoons en vragen stellen aan u, uw directieleden, uw management en uw werknemers. Laat u altijd bijstaan door een bedrijfsinval advocaat.

Wat te doen bij een onverwachte bedrijfsinval door bijvoorbeeld ACM

Invallen vinden meestal plaats vroeg in de ochtend, vandaar de naam dawn raid. Wij zijn uw bedrijfsinval advocaat en staan 24/7 beschikbaar om u bij een bedrijfsinval te begeleiden. Het is van essentieel belang dat u en uw werknemers weten wat wél en niet te doen bij onverwachte bedrijfsbezoeken. Vernietig bijvoorbeeld nooit bewijsmateriaal, zoals e-mails, of appjes op mobiele telefoons. Hier staan hoge boetes op! Lees ook meer over wat te doen bij een onverwachte bedrijfsinval.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding op een bedrijfsinval zorgt dat u minder voor verrassingen komt te staan. Hieronder vindt u een tweetal instructies die bijdragen aan een soepeler verloop bij een bezoek van de ACM.

Neem contact op

Wij hebben als advocaat jarenlange ervaring met dawn raids van zowel de ACM als de Europese Commissie. Neem direct contact met ons op indien de toezichthouder bij u op de stoep staat. Bel dan naar +31 (0)6 232 994 54 (Claudia Koken) of +31 (0)6 466 127 08 (Esther van Aalst). Daarnaast kunt u een e-mail sturen wanneer u een advocaat wenst bij een bedrijfsinval door de ACM of de Europese Commissie via info@complawyers.nl of vul ons contactformulier in.