Esther van Aalst.

  • Home
  • /
  • Esther van Aalst

Advocaat mededingingsrecht, consumentenrecht en compliance

Partner, advocaat
vanaalst@complawyers.nl
+31646612708

Esther ondersteunt bedrijven, andere advocatenkantoren, brancheorganisaties en zorginstellingen met alle zaken op het gebied van mededingingsrecht, consumentenrecht en compliance. Zij begon als advocaat in 1998 na een studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij was eerst advocaat ondernemingsrecht en handelsrecht, en heeft van daaruit haar huidige antitrust-praktijk opgebouwd. 

Esther heeft specifieke kennis van de volgende sectoren: retail, agri en gezondheidszorg.

Cliënten die Esther beschrijven: “accuraat, scherp in haar analyse”, “geeft snel helderheid, betrokken en deskundig”, “benadert zaken praktisch en op de business toegesneden”, “meedenkend en oplossingsgericht”.

Lidmaatschappen

Esther geeft regelmatig compliance-trainingen aan ondernemingen in binnen- en buitenland. Ook onderwijst zij andere advocaten en consultants in het mededingingsrecht, onder andere over fusiecontrole

 

  • Vereniging voor Mededingingsrecht
  • Women@Competition
  • Vereniging Distributie, Franchise en Agentuur
  • Nederlandse Vereniging voor Procesrecht
  • Dutch Arbitration Association
  • Nederlandse Vereniging voor Investeringstoetsing
  • European Competition Lawyers Association.

Esther van Aalst heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: 

– Mededingingsrecht
– Ondernemingsrecht: Fusies en Overnames, Distributie en Agentuur
– Burgerlijk Procesrecht: Litigation en Arbitrage.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wat cliënten zeggen over Esther

Walter Peteri - Directeur

Ik zie Esther al een expert in haar vakgebied. Als je dingen met haar bespreekt, dan weet ze snel waar ze het over heeft. Ook als ze dingen moet uitzoeken, dan wordt het vrij snel duidelijk. Esther is bereikbaar en snel in haar dienstverlening. Haar werkwijze is betrouwbaar en ze is prettig in de omgang.

Walter PeteriDirecteur
Robert de Vos - Bedrijfsadviseur Risk & Contractmanagement

Ik heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen met Esther, ze heeft onze zaken succesvol opgelost. Esther is deskundig en accuraat. Esther is niet zo enorm formeel en dat vind ik wel prettig.

Robert de VosBedrijfsadviseur Risk & Contractmanagement
Esther Verweij - Tover

Ik kan heel prettig met Esther samenwerken. Ze is heel goed bereikbaar en wanneer ik haar een situatie voorleg, zit ik direct met haar op hetzelfde niveau. Ze is mijn sparringspartner op het gebied van mededingingsrecht.

Esther VerweijTover
Kees Borstlap - Kees Borstlap

Een partner van mijn kantoor adviseerde om met Esther te werken. Hij had eerder met haar gewerkt en we wilden de grote Zuidas-kantoren vermijden. Dit is goed bevallen; Esther werkt goed samen, gaf snel helderheid en heeft onze klant veel geld en moeite bespaard. Ik vond de samenwerking met Esther heel prettig. In gesprek is ze to the point, maar blijft ze altijd vriendelijk. Daarnaast is Esther duidelijk en goed. Esther is altijd bereikbaar en reageert vlot.

Kees BorstlapKees Borstlap
Wim van Hulst - Eigenaar Apothekengroep Groningen

Zonder de inzet van Esther was de overname niet gelukt. Zij heeft het probleem van de Nederlandse Zorgautoriteit voor mij opgelost, wat mij zelf niet lukte. Esther is alert en was continu hard voor me aan het werk, succesvol en kundig. Ik ben enorm blij met haar. Meer betrokken dan zij kan iemand niet zijn.

Wim van HulstEigenaar Apothekengroep Groningen
 - Legal Counsel, Internationale leasemaatschappij

Esther benadert zaken praktisch en op onze business toegesneden. Je merkt hieraan dat ze veel praktijkervaring heeft en niet alleen op academisch niveau naar zaken kijkt. Dat Esther expert is op haar vakgebied, merken we aan de vragen die ze stelt en de antwoorden die je krijgt. Ze begrijpt ons snel en reageert op waar wij denken dat de angel zit. Esther heeft een prettige werkwijze, het is eigenlijk meer een samenwerking. Ze denkt mee met de organisatie. Ze verdiept zich ook in onze nieuwe activiteiten en de dingen waar wij specifiek in onze business tegenaan lopen.

De persoonlijke benadering is erg fijn. Esther maakt heel makkelijk contact en dat maakt het ook makkelijk met haar samen te werken. Esther is praktisch, toegankelijk en deskundig.

Legal Counsel, Internationale leasemaatschappij
Ina Kuiper - Advocaat

Ik werk met Esther omdat ze gespecialiseerd is in mededingingsrecht. Zij brengt input, zodat ik in mijn eigen praktijk de zaak in de juiste richting kan sturen. Ik vind haar een vriendelijk persoon en we kennen elkaar al een tijd, dus dat maakt het contact ook gemakkelijk. Daarnaast is ze goed toegankelijk. Esther is zeker een deskundige op haar vakgebied. Ik waardeer haar daar om. Ze is heel behulpzaam en ik vind haar een vakkundig expert. Daarnaast is ze servicegericht.

Ina KuiperAdvocaat
Ingomar Souren - Advocaat en partner Kneppelhout

Esther heeft verstand van zaken en zorgt ervoor dat de klus geklaard wordt. Dankzij de mededingingsrechtelijke inbreng van Esther was de wederpartij eindelijk bereid om te onderhandelen, in plaats van dwars te blijven liggen. Ik schakel Esther in om haar expertise. Daarnaast is ze erg betrokken en gedreven.

Ingomar SourenAdvocaat en partner Kneppelhout
Rob Greve - Branchemanager

Doortastend, consequent, durf. Natuurlijk is de klant koning, maar ze laat heel duidelijk merken dat zij de expert is op haar gebied. Dat zij ook degene is die het gewicht in de schaal moet leggen. Ik vraag haar advies, dan zit ik natuurlijk niet op een ‘klantvriendelijke’ oplossing te wachten. Nee, ik heb een juridische oplossing nodig. Esther schroomt dan niet om de waarheid te zeggen. Uiteraard wel op een vriendelijke toon, maar even kordaat. Dat komt betrouwbaar over. Je moet een klant ook af en toe vertellen dat iets niet kan. Dat doet Esther goed. Ze blijft in haar rol. Dat vind ik heel belangrijk.

Rob GreveBranchemanager
Elize Klitsie - Algemeen Secretaris Branchevereniging Koffie & Thee

Esther heeft ons geholpen met een update van onze mededingingscode voor de branche. Daarnaast ondersteunt zij ons om zorgvuldig om te gaan met de mededingingsregels. Je merkt duidelijk dat Esther veel ervaring heeft opgedaan in verschillende sectoren. Ze is goed op de hoogte van de meest recente informatie binnen haar vakgebied. Esther is zeer kundig en werkt prettig en efficiënt.

Elize KlitsieAlgemeen Secretaris Branchevereniging Koffie & Thee