Esther van Aalst.

  • Home
  • /
  • Esther van Aalst

Ruim 25 jaar ervaring in mededinging, consumentenrecht en compliance

Partner, advocaat
vanaalst@complawyers.nl
+31(0)6 466 127 08

Esther vertegenwoordigt ondernemingen, zorginstellingen en overheden in zaken op het gebied van het mededingingsrecht, consumentenrecht en compliance. Denk hierbij aan samenwerkingsovereenkomsten zoals gezamenlijke productie,  specialisatie, commercialisering, duurzaamheidsafspraken en de Wet Markt en Overheid. Daarnaast adviseert zij ondernemingen over hun verplichtingen op grond van de Digital Markets Act en de Digital Services Act.

Vanwege haar achtergrond als advocaat in fusies en overnames heeft Esther veel affiniteit met de melding van transacties bij mededingingsautoriteiten en de oprichting van joint ventures. Ook vertegenwoordigt zij ondernemingen tijdens onderzoeken van de autoriteiten en in civiele procedures over mededingingsrecht zoals kartelschadeclaims, samenwerkingscontracten en machtsmisbruik.

Esther bezit specifieke ervaring in de sectoren zorg, farma, industriële services, transport, media en agricultuur.

Esther geeft graag compliance trainingen aan ondernemingen in binnen- en buitenland. Ook geeft zij regelmatig cursussen mededingingsrecht aan andere advocaten en consultants.

Cliënten beschrijven Esther als “benadert zaken praktisch en op de business toegesneden”, “meedenkend en oplossingsgericht”, “accuraat, scherp in haar analyse”, “geeft snel helderheid, betrokken en deskundig”.

Lidmaatschappen

  • Vereniging van Mededingingsrecht
  • Vereniging Distributie, Franchise en Agentuur
  • Nederlandse Vereniging voor Procesrecht
  • Women@Competition.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is Esther geregistreerd in de categorieën Mededingingsrecht en Distributie & Agentuur.

Wat cliënten zeggen over Esther

Walter Peteri - Directeur

Ik zie Esther al een expert in haar vakgebied. Als je dingen met haar bespreekt, dan weet ze snel waar ze het over heeft. Ook als ze dingen moet uitzoeken, dan wordt het vrij snel duidelijk. Esther is bereikbaar en snel in haar dienstverlening. Haar werkwijze is betrouwbaar en ze is prettig in de omgang.

Walter PeteriDirecteur
Robert de Vos - Bedrijfsadviseur Risk & Contractmanagement

Ik heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen met Esther, ze heeft onze zaken succesvol opgelost. Esther is deskundig en accuraat. Esther is niet zo enorm formeel en dat vind ik wel prettig.

Robert de VosBedrijfsadviseur Risk & Contractmanagement
Esther Verweij - Tover

Ik kan heel prettig met Esther samenwerken. Ze is heel goed bereikbaar en wanneer ik haar een situatie voorleg, zit ik direct met haar op hetzelfde niveau. Ze is mijn sparringspartner op het gebied van mededingingsrecht.

Esther VerweijTover
Kees Borstlap - Kees Borstlap

Een partner van mijn kantoor adviseerde om met Esther te werken. Hij had eerder met haar gewerkt en we wilden de grote Zuidas-kantoren vermijden. Dit is goed bevallen; Esther werkt goed samen, gaf snel helderheid en heeft onze klant veel geld en moeite bespaard. Ik vond de samenwerking met Esther heel prettig. In gesprek is ze to the point, maar blijft ze altijd vriendelijk. Daarnaast is Esther duidelijk en goed. Esther is altijd bereikbaar en reageert vlot.

Kees BorstlapKees Borstlap
Wim van Hulst - Eigenaar Apothekengroep Groningen

Zonder de inzet van Esther was de overname niet gelukt. Zij heeft het probleem van de Nederlandse Zorgautoriteit voor mij opgelost, wat mij zelf niet lukte. Esther is alert en was continu hard voor me aan het werk, succesvol en kundig. Ik ben enorm blij met haar. Meer betrokken dan zij kan iemand niet zijn.

Wim van HulstEigenaar Apothekengroep Groningen
 - Legal Counsel, Internationale leasemaatschappij

Esther benadert zaken praktisch en op onze business toegesneden. Je merkt hieraan dat ze veel praktijkervaring heeft en niet alleen op academisch niveau naar zaken kijkt. Dat Esther expert is op haar vakgebied, merken we aan de vragen die ze stelt en de antwoorden die je krijgt. Ze begrijpt ons snel en reageert op waar wij denken dat de angel zit. Esther heeft een prettige werkwijze, het is eigenlijk meer een samenwerking. Ze denkt mee met de organisatie. Ze verdiept zich ook in onze nieuwe activiteiten en de dingen waar wij specifiek in onze business tegenaan lopen.

De persoonlijke benadering is erg fijn. Esther maakt heel makkelijk contact en dat maakt het ook makkelijk met haar samen te werken. Esther is praktisch, toegankelijk en deskundig.

Legal Counsel, Internationale leasemaatschappij
Ina Kuiper - Advocaat

Ik werk met Esther omdat ze gespecialiseerd is in mededingingsrecht. Zij brengt input, zodat ik in mijn eigen praktijk de zaak in de juiste richting kan sturen. Ik vind haar een vriendelijk persoon en we kennen elkaar al een tijd, dus dat maakt het contact ook gemakkelijk. Daarnaast is ze goed toegankelijk. Esther is zeker een deskundige op haar vakgebied. Ik waardeer haar daar om. Ze is heel behulpzaam en ik vind haar een vakkundig expert. Daarnaast is ze servicegericht.

Ina KuiperAdvocaat
Ingomar Souren - Advocaat en partner Kneppelhout

Esther heeft verstand van zaken en zorgt ervoor dat de klus geklaard wordt. Dankzij de mededingingsrechtelijke inbreng van Esther was de wederpartij eindelijk bereid om te onderhandelen, in plaats van dwars te blijven liggen. Ik schakel Esther in om haar expertise. Daarnaast is ze erg betrokken en gedreven.

Ingomar SourenAdvocaat en partner Kneppelhout
Rob Greve - Branchemanager

Doortastend, consequent, durf. Natuurlijk is de klant koning, maar ze laat heel duidelijk merken dat zij de expert is op haar gebied. Dat zij ook degene is die het gewicht in de schaal moet leggen. Ik vraag haar advies, dan zit ik natuurlijk niet op een ‘klantvriendelijke’ oplossing te wachten. Nee, ik heb een juridische oplossing nodig. Esther schroomt dan niet om de waarheid te zeggen. Uiteraard wel op een vriendelijke toon, maar even kordaat. Dat komt betrouwbaar over. Je moet een klant ook af en toe vertellen dat iets niet kan. Dat doet Esther goed. Ze blijft in haar rol. Dat vind ik heel belangrijk.

Rob GreveBranchemanager
Elize Klitsie - Algemeen Secretaris Branchevereniging Koffie & Thee

Esther heeft ons geholpen met een update van onze mededingingscode voor de branche. Daarnaast ondersteunt zij ons om zorgvuldig om te gaan met de mededingingsregels. Je merkt duidelijk dat Esther veel ervaring heeft opgedaan in verschillende sectoren. Ze is goed op de hoogte van de meest recente informatie binnen haar vakgebied. Esther is zeer kundig en werkt prettig en efficiënt.

Elize KlitsieAlgemeen Secretaris Branchevereniging Koffie & Thee