Claudia Koken.

 • Home
 • /
 • Claudia Koken

‘Allround’ specialist

Claudia Koken (beëdigd in december 2000) adviseert over Nederlands en Europees mededingingsrecht, Europees recht, staatssteun, (corporate) compliance (inclusief anti-bribery, anti-corruption en ethics) en consumentenrecht in de volle breedte. Claudia heeft circa 25 jaar werkervaring. Tot juni 2022 was Claudia ruim 8 jaar op de markt actief onder de naam C-law Competition Lawyers.

Zij begon haar carrière in 1998 als toezichthouder bij de Autoriteit Consument & Markt. Daarna werkte zij als mededingingsadvocaat voor de internationale advocatenkantoren BakerMcKenzie en Norton Rose Fulbright in Amsterdam en Brussel en voor een tweetal Nederlandse advocatenkantoren. Claudia stond met succes tientallen ondernemingen bij in het verkrijgen van “groen licht” voor een fusie of overname in Den Haag en Brussel. Ook heeft Claudia veel ervaring met multi-jurisdictie kartelonderzoeken en clementie zaken. Zij gaat met regelmaat op secondment in-house bij de klant op strategische mededingings- en compliance projecten

Nevenwerkzaamheden

Naast haar werkzaamheden als advocaat is Claudia mede-oprichter en bestuurslid van W@ CompetitionNL, de Nederlandse tak van W@ – een internationaal platform van vrouwelijke mededingingsexperts. Daarnaast is zij gastdocent mededingingsrecht aan de Universiteit van Tilburg.

Opleidingen

Claudia studeerde Nederlands recht (LL.M) aan de Universiteit Maastricht (1996) en Europees recht (LL.M) aan de Universiteit van Amsterdam (1997). Daarna doorliep zij succesvol een viertal post-academische programma’s namelijk in Nederlands en Europees mededingingsrecht (Grotius, 2001), in Fusies en Overnames (Grotius, 2010), in Privacy & Data protection law (University of Tilburg, 2017) en in US Law/US Legal Grounds (George Washington University Law School, GWU, 2019).

Rankings

Claudia is gerangschikt in Chambers & Partner, Europe, The Netherlands, 2020, 2019, 2018, 2017 en 2016 als ‘leader in the field’ van mededingingsrecht & EU-recht.

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Orde van Advocaten
 • International Bar Association (IBA)
 • American Bar Association (section Antitrust Law)
 • Vereniging voor Mededingingsrecht
 • Vereniging voor Levensmiddelenrecht
 • Vereniging voor Distributie en Agentuur
 • Society of Corporate Compliance & Ethics Association
 • Vereniging voor Investeringstoetsing (Wet Vifo, FDI)
 • W@CompetitionNetherlands (Founder en bestuurslid)

Wat cliënten zeggen over Claudia

Frank Prillevitz - VP International Affairs & Corporate Legal, KLM Royal Dutch Airlines

Claudia heeft intrinsieke interesse in complexe materie en vraagstukken. Met haar achtergrond en ervaring adviseert ze vanuit een breed perspectief. Ze is een gedreven jurist met een scherp oog voor de business.

Frank PrillevitzVP International Affairs & Corporate Legal, KLM Royal Dutch Airlines
Art Reijtenbagh - Chef Partnership Officer

Claudia is altijd op zoek naar een win-win situatie en  doorgrond de inhoudelijke business materie snel en goed. Ze werkt zorgvuldig, stelt de juiste vragen, heeft wijze adviezen en schakelt snel als de situatie daarom vraagt.

Art ReijtenbaghChef Partnership Officer
Peter Klaassen - Directeur

Wij kennen Claudia als een zeer zorgvuldige en kundige advocaat. Ze staat ons bij in diverse vraagstukken, onder andere op het gebied van compliance. Door haar doortastende en praktische aanpak werken wij graag samen met Claudia.

Peter KlaassenDirecteur
John Beerens - CEO, johnbeerens.com

Met www.johnbeerens.com exploiteren wij de grootste online webshop voor kappersproducten in Nederland met meer dan 250 merken in assortiment. Wij opereren hiermee in een zeer competitieve en transparante markt. Regelmatig doen zich vragen voor met betrekking tot Europees recht en mededingingsrecht. Wat mag wel? Wat mag niet? Claudia adviseert ons snel en in duidelijke taal, denkt praktisch en strategisch mee met ons als klant en is oplossingsgericht .

John BeerensCEO, johnbeerens.com
Peter de Jong - Chairman of the Board (CEO), Brocacef Groep NV

Claudia is een zeer deskundig advocaat, professioneel, hands-on en denkend in praktische oplossingen​​​​

Peter de JongChairman of the Board (CEO), Brocacef Groep NV
mr. Mischa Menheere - General Counsel & Compliance Officer, ICL Europe

Claudia is een op en top professional: uitstekende kennis van het mededingingsrecht, altijd goed voorbereid en bovenal een fijn iemand om mee te sparren!

mr. Mischa MenheereGeneral Counsel & Compliance Officer, ICL Europe
Jan Boog - Manager Werk en Leerbanen, Aldivèr

Claudia heeft ons bedrijf prima vertegenwoordigd bij de gehele artikel 24 Mw klachtprocedure bij de ACM, met kennis van zaken en persoonlijke betrokkenheid

Jan BoogManager Werk en Leerbanen, Aldivèr